Contact: Valentin 0727.085.899, Gabriel 0722.572.330, 0721.371.145.

Plata se poate face On-line, prin transfer sau depunere in cont astfel:

On-line se va efectua plata integral prin procesatorii agreati sau in rate fara dobanda prin intermediul cardurilor de cumparaturi ale bancilor afisate pe site-ul nostru la sectiunea Rate fara dobanda. Se pot accesa si credite on-line prin furnizorii nostri de creditare.

Prin Transfer sau depunere in cont, regasiti informatiile de plata pe factura proforma generate automat dupa efectuarea comenzii.

Instalatia GPL o sa o regasiti la service-ul specializat, stabilit de comun accord, pentru efectuarea montajului.

In general, programarile se fac in aproximativ o saptamana dupa confirmarea platii, insa in functie de disponibilitatea dumneavoastra si a personalului din service-urile autorizate se poate face mai repede sau mai tarziu dar nu mai mult de 14 zile lucratoare.

In functie de complexitatea autoturismului, montajul poate dura intre 4 si 36 ore, majoritatea autoturismelor programate fiind preluate in aceeasi zi. Se aduce masina dimineata si este preluata la sfarsitul programului cu instalatie GPL montata.

Factura instalatiei GPL care include si montajul, Comanda de service, Certificatul de conformitate, Certificatul de garantie si Manualul de utilizare.

Termenul de garantie al instalatiilor GPL este de 2 ani in limita a 100.000 de Km pentru majoritatea instalatiilor GPL afisate pe site-ul nostru. Pentru a verifica exact care este garantia, este recomandat sa fie accesate detaliile produsului. Sunt proiecte care contin si extindere de garantie pana la 4 ani si de asemenea creste si limita de Km.

Revizia unei instalatii GPL se va efectua la 15.000 de Km sau o data la 6 luni pentru majoritatea tipurilor de instalatii GPL. In cazul in care sunt instalatii care au stipulate un alt interval de efectuare a reviziilor va fi notat in detaliile produsului dar si service-ul montator va specifica acest detaliu.

Dupa montaj, utilizatorul va avea o luna la dispozitie pentru a face o programare la RAR in scopul trecerii in cartea de identitate a autoturismului instalatia GPL montata. Programarea se va face la numarul unic RAR 021 96 72. Documentele necesare: Talon, Carte de identitate vehicul, Carte de Identitate Proprietar (daca nu e prezent imputernicire), Factura de Achizitie si Certificatul de conformitate.

Sunt mai multe tipuri de instalatii GPL cu functionare complet diferita:

Consumul de GPL are legatura directa cu consumul de benzina al masinii. Practic, pentru un autoturism care consuma pe benzina 10 L de benzina la 100 Km, pe GPL acelasi autoturism va consuma aproximativ cu 10-15% mai mult GPL decat benzina, adica 11,5 L de GPL la 100Km.

Avand in vedere ca in ultimii 15 ani benzina s-a pastrat in medie ca valoare, undeva de doua ori mai scumpa decat GPL-ul, iar autoturismul consuma mai mult cu 10-15% GPL fata de benzina, economia minima medie rezultata este de 35% dar au fost cazuri in care pretul combustibililor a fluctuat in sensul ca benzina a fost mult mai scumpa iar economia a ajuns aproape de 50%. Luand in cosiderare pretul GPL vs pretul Motorinei in ultimii 15 ani, si consumul mic de motorina al autoturismelor pe motorina, economia minima in acest caz va fi de 15%, insa pentru noile modele cu AD Blue economia creste ajungand aproape de economia realizata fata de benzina.

Avand in vedere directia internationala actuala de promovare a combustibililor alternativi, toti producatorii de autoturisme au luat masuri de protectie a motorizarilor care pot functiona optim si cu alte tipuri de combustibil: GPL, GNC, Etanol sau Hydrogen fara ca acestea sa influenteze durabilitatea motoarelor.

Aceste dispozitive sunt montate cu scopul de a diminua temperatura din camera de ardere a motorului si sunt foarte multe teste care arata ca uzura este mai mica chiar si in cazul in care masina functioneaza doar cu benzina, deci vor fi eficiente si in cazul functionarii cu GPL.

In cazul autoturismelor cu motorizari de ultima generatie de tip MPI sau GDI, TSI nu se vor resimti pierderi de putere decat pe bancul de probe in turatii de peste 6000 rotatii/min, chiar si atunci fiind insesizabile aprox. 2-3% pierdere de putere.

In cazul autoturismelor de generatie veche cu carburator, injectie monopunct sau injectie mecanica pierderea de putere poate ajunge chiar si la 25%.

Dupa montaj, asigurati-va ca primiti certificatul de conformitate care este emis de catre service-ul specializat pe acel tip de instalatie GPL sau configuratie de piese. Daca doriti sa intrati in amanunt, puteti cere si o copie a certificatului de omologare realizat de producatorul instalatiei sau importator.

Fiecare din service-urile auto trebuie sa aiba afisat autorizatiile de service pe fiecare dintre activitati, pentru activitatea de GPL avand nevoie de o autorizatie separata.

In Romania nu exista inca legislatie pentru sistemele dual motorina + GPL dar este posibil de efectuat montajul doar la nivel de test sau artizanal, insa economia in acest caz aproape ca nu exista sau este foarte mica, deci nu face sens conversia.

Tot timpul, Supergaz depune eforturi sa aduca cat mai multe surse de finantare pentru clienti, astfel incat avem colaborari cu majoritatea bancilor care ofera carduri de cumparaturi in rate fara dobanda pentru clienti. In prezent, Supergaz accepta la plata online urmatoarele carduri de cumparaturi aferente bancilor: Raiffeisen Bank, Credit Europe Bank- card Avantaj si Optimo, ING Bank, Transilvania bank- STAR BT, BRD Finance, Alpha Bank, BCR, Piraeus Bank, Garanti Bank- Bonus card. Numarul de rate difera in functie de banca, dar puteti achita in minim 6 rate fara dobanda pana la maxim 18 rate egale fara dobanda.